NAUČNA PUBLICISTIKA
 
Print this page Generate PDF za vas
Knjige
line

karakteristike-zivotinjskih.jpg

informacije o izdanju
Autor: Ristić Milutin, Okanović Đorđe, Sakač Marijana: KARAKTERISTIKE ŽIVOTINJSKIH SPOREDNIH PROIZVODA I NJIHOVA NAMENA

Monografija pruža doprinos razjašnjenju i unapređenju naučnih osnova za neškodljivo uklanjanje životinjskih sporednih proizvoda iskorišćenjem na osnovu njihovih karakteristika, što je uvek bilo u najtešnjoj vezi sa pojavama oboljenja životinja i ljudi, odnosno s izbijanjem i haranjem raznih epizoopatija i epidemija. Rešavanje odlaganja i tretiranja sporednih proizvoda životinjskog porekla, naročito uginulih životinja i nejestivih sporednih proizvoda zaklanih životinja tehničkom preradom, potreba je savremenog društva, njegove razvijenosti, nivoa dosadašnje nauke i tehničkih mogućnosti.

Monografija je od izuzetnog značaja za mlade naučne radnike, studente tehnoloških fakulteta, studente poljoprivrednih fakulteta, veterinare, tehnologe, poljoprivredne stručnjake u stočarskoj proizvodnji, ekologe, inspektore zaštite životne sredine, kao i sve one koji su zainteresovani za ovu naučnu oblast.



Cena* knjige:1200 din
za vas

psenicno-brasno.jpg

informacije o izdanju
Dr Ljubomir Đaković: PŠENIČNO BRAŠNO
U knjizi je sistematski i jasno dat veliki broj informacija vezanih za pšenično brašno, kao što su struktura i osobine najvažnijih sastojaka pšeničnog brašna, faktori kvaliteta, karakteristike brašna prema pojedinim namenama, mogućnosti uticaja na kvalitet pšeničnog brašna.

Cena* knjige:1000 din
za vas

tehnologija-pekarske-proizv.jpg

informacije o izdanju
Autor: dr L.J. Auerman (prevod: dr Dobrila Beleslin): TEHNOLOGIJA PEKARSKE PROIZVODNJE
Ova knjiga obuhvata savremena naučna i industrijska dostignuća u oblasti tehnologije pekarske proizvodnje. Knjiga predstavlja izvor informacija koje daju kompletnu sliku procesa obuhvaćenih u okviru pekarske proizvodnje, koji daju izuzetan temelj razvoja naučnog rada kao i izvor potencijalnih rešenja problema u pekarskoj proizvodnji koji se javljaju u praksi.

Cena* knjige:1000 din
za vas

tehnologija-zita-i-brasna-n.jpg

informacije o izdanju
Dr Milan Žeželj: TEHNOLOGIJA ŽITA I BRAŠNA I
Ovo je prva od tri knjige koje obrađuju problematiku tehnologije žita i brašna. Prva knjiga obuhvata skladištenje i mlinsku preradu žita u okviru četiri poglavlja. Namenjena je svim naučnim radnicima, inženjerima u industriji i studentima koji se bave problematikom proizvodnje i prerade brašna.

Cena* knjige:1000 din
za vas

metode-ispitivanja-kvalitet.jpg

informacije o izdanju
Dr Gavra Kaluđerski - dr Nada Filipović: METODE ISPITIVANJA KVALITETA ŽITA, BRAŠNA I GOTOVIH PROIZVODA
Knjiga predstavlja značajan prilog rešavanju problema utvrđivanja tehnološkog kvaliteta žita, brašna, odnosno gotovih proizvoda. U knjizi su objedinjeni i osavremenjeni svi metodi neophodni za analizu kvaliteta žita, mlinskih, pekarskih i testeničarskih proizvoda, koji se mogu koristiti u naučnoistraživačkim ili pogonskim laboratorijama.


Cena* knjige:1200 din
za vas

tehnologija-zita-i-brasna-n.jpg

informacije o izdanju
Dr Milan Žeželj: NOMOGRAM ZA IZRAČUNAVANJE MEŠAVINE, TABLICA ZA SEJNA TKIVA



Cena* knjige:500 din
za vas