RP010 | ||
Prehrambeni proizvodi za grupe potrošača sa specijalnim zahtevima i potrebama. |
||
dr Marijana Sakač | ||
1.4.2008. - 31.3.2010. |
RP002 | ||
Sporedni proizvodi prerade voća i povrća – značajan izvor fitonutrijenata. |
||
Prof. dr Jasna Čanadanović | ||
1.4. 2008. - 31.3.2010. |
RP004 | ||
Tehnološke i protektivne osobine autohtonih sojeva bakterija mlečne kiseline izolovanih iz tradicionalnih fermentisanih kobasica i mogućnosti njihove primene u industriji mesa. |
||
dr Slavica Vesković-Moračanin | ||
1.4.2009. - 31.3.2010. |
RP005 | ||
Osmotski dehidrirano voće i povrće u melasi šećerne repe kao dodatak funkcionalnoj hrani. |
||
Prof.dr Ljubinko Lević | ||
1.4.2008. - 31.3.2010. |
RP006 | ||
Stvaranje i korišćenje sorata i hibrida povrća za otvoreno polje. |
||
dr Jelica Gvozdenović-Varga | ||
1.4.2008. - 31.3.2010. |
RP007 | ||
Razvoj tehnologije sušenja i fermentacije Petrovačke kobasice (Petrovská klobasá- oznaka geografskog porekla) u kontrolisanim uslovima. |
||
Prof.dr Ljiljana Petrović | ||
1.4.2008. - 31.3.2010. |
RP008 | ||
Funkcionalni ingredijenti – nosioci kvaliteta u tehnologiji keksa. |
||
Prof.dr Juliana Gyura | ||
1.4.2008. - 31.3.2010. |
RP009 | ||
Proizvodnja bioetanola iz među- i nusproizvoda procesa prerade šećerne repe. |
||
Prof. dr Stevan Popov | ||
1.4.2008. - 31.3.2010. |
RP011 | ||
Unapređenje tehnologija za održivu proizvodnju hrane za životinje. |
||
dr Jovanka Lević | ||
1.4.2008. - 31.3.2010. |
PP002 | ||
Neškodljivo uklanjanje nejestivih životinjskih sporednih proizvoda u AP Vojvodini tehničkom preradom i osnovni pokazatelji rentabilnosti prerade.
|
||
dr Milutin Ristić | ||
17.8.2007. - 31.12.2008. |
PP004 | ||
Monitoring, analiza i unapređenje bezbednosti hrane i očuvanje životne okoline u Vojvodini.
|
||
dr Anamarija Mandić | ||
12.12.2008. - 1.6.2009. |
PP005 | ||
Razvoj i unapređenje postupaka radijacione sterilizacije prehrambenih proizvoda i medicinskih sredstava radi povećanja izvozne konkurentnosti preduzeća korisnika usluga iz AP Vojvodina. |
||
dr Miroslav Dramićanin | ||
1.10.2008. - 1.10.2009. |
PP003 | ||
Tehnologija proizvodnje hrane za životinje, bezbedne za životinje, ljude i okolinu.
|
||
dr Slavko Filipović | ||
29.3.2007. - 31.3.2010. |
TR-6849 | ||
Proizvodnja pšenice namenskog kvaliteta pod kontrolisanim uslovima uz primenu principa HACCP. |
||
dr Jasna Mastilović | ||
2005. - 2008. |
TR-6880 | ||
Unapređenje genetičkih, proizvodnih i prerađivačkih potencijala pšenice, ječma i alternativnih strnih žita korišćenjem klasične i moderne biotehnologije. |
||
dr Borislav Kobiljski | ||
2005. - 2008. |
TR-6877 | ||
Unapređenje tehnoloških procesa i kvaliteta proizvoda u industriji hrane za životinje.
|
||
dr Jovanka Lević | ||
2005. - 2008. |
TR-6854 | ||
Poboljšanje kvaliteta i proširenje asortimana pekarskih i konditorskih proizvoda primenom lekovitog i aromatičnog bilja i njihovih izolata.
|
||
Prof. dr Đorđe Psodorov | ||
2005. - 2008. |
TR-6853 | ||
Razvoj novih funkcionalnih proizvoda na bazi ekspandata semena Amaranthus sp. za potrebe pekarske i konditorske industrije.
|
||
dr Marija Bodroža-Solarov | ||
2005. - 2008. |
NPBTN-371010 | ||
Niskoenergetska masna punjenja za konditorske proizvode sa dodatkom skrobnih derivata.
|
||
Prof. dr Ljubica Dokić | ||
2005.-2008. |
NPBTN-371009 | ||
Specijalni pekarski proizvodi kao funkcionalna hrana.
|
||
Prof. dr Juliana Guyra | ||
2005. - 2008. |
NPBTN-371003 | ||
Optimizacija tehnološkog procesa u cilju smanjenja potrošnje toplotne energije u industriji šećera. |
||
Prof. dr Zoltan Zavargo | ||
2005. - 2008. |
NPBTN-351008 | ||
Proizvodnja i priprema svinjskog mesa za veleprodaju, maloprodaju, industriju gotove hrane i preradu.
|
||
Prof. dr Ljiljana Petrović | ||
2005. - 2008. |
NPBTN-351003 | ||
Razvoj novih proizvoda iz grupe fermentisanih kobasica i leskovačko roštilj meso.
|
||
dr Ilija Vuković | ||
2005. - 2008. |
NPBTN-351001 | ||
Konfekcioniranje goveđeg mesa i sterilisana goveđa konzerva.
|
||
Prof. dr Ratko Lazarević | ||
2005. - 2008. |
NPBTN-321004 | ||
Pekarski i brašneno konditorski proizvodi sa dodatkom semena industrijskog ulja.
|
||
Prof. dr Biljana Škrbić | ||
2005. - 2008. |
NPBTN-321002 | ||
Zamrznuti pekarski proizvodi sa poboljšanim tehnološkim i senzornim karakteristikama. |
||
Prof. dr Stevan Popov | ||
2005. - 2008. |